A siófoki rendőrkapitányság és a balatonföldvári rendőrőrs munkatársai, tűzoltók, katasztrófavédők, a helyi hatóság képviselője, a biztonsági cég vezetői és a turisztikai egyesület képviselői helyszíni bejáráson egyeztették a szervezőkkel a május 24-27. között megrendezésre kerülő fesztivál biztosítási feladatait.

A több mint százötven fellépővel zajló fesztivált az idén első alkalommal tartják a negyvenhektáros szántód-pusztai területen, ahol a majorsági műemlék épületegyüttest kerítéssel zárják el a programok helyszínéül szolgáló területről, az egyébként ott élő állatokat pedig el is szállítják a helyszínről a rendezvény idejére.

A területen külön állomáspontja lesz a mentõszolgálatnak, két mentõautó, egy eset- és egy rohamkocsi, illetve két jármû teljes személyzete tartózkodik majd nonstop a helyszínen.

Százhúsz biztonsági őr, nonstop mentőszolgálat, helyszínen állomásozó eset- és rohamkocsi garantálja többek között a részvevők biztonságát.

A májusi Pannónia Fesztiválon debütálnak Magyarországon elsõként a holland nagyrendezvényeken jól bevált, egyenesen Hollandiából érkezõ, karcmentesen mosható, speciális műanyag-poharak, melyek teljesen kiváltják az eldobható poharakat a fesztiválon.

Forrás: turizmusonline.hu, Somogy.hu

Címkék: Magyraország, pannónia, Szántód, holland, fesztivál, kultúra