A program a felsőoktatást és a közoktatást egyaránt érintő tevékenységeinek célja, hogy az elmélet és a gyakorlat szoros kapcsolatára fokozottabban építve, korszerű módszerekkel és eszközökkel növelje a képzések színvonalát, valamint hozzájáruljon az interaktív, inkluzív, tanulóközpontú pedagógiai módszerek minél szélesebb körű alkalmazásához.

A két év alatt szakmailag készítettek fel intézményeket arra, hogy gyakorlóhellyé váljanak. Gyakorlatuk teljesítése során a pedagógusképzésben résztvevő hallgatókat pedig az ott dolgozó tanárok mentorálták. Továbbá olyan közoktatási intézmények részére szerveztek szakmai tréningeket, amelyek innovatív technikákkal, így például interaktív táblákkal rendelkeznek és leendõ pedagógushallgatókat fogadnak gyakorlatra.

A szakmai képzések egyike az intézmények felkészítése volt. A programban résztvevő 30-40 pedagógus azt is megtanulta, hogy miként kell használni az elektronikus tananyagokat, illetve elsajátították azt is, miként lehet jobban kezelni a társas kapcsolatokat, vagy éppen a csoportmunkát az iskolában. A szakemberek célja a fejlesztéssel az, hogy az érintett intézményekben megújul az oktatás mind módszertanilag, mind pedig tartalmilag, ezt pedig nemcsak a leendõ és a már rutinos pedagógusok, hanem a gyerekek is kamatoztathatják.

(www.edupress.hu)

Címkék: képzések, tanári, Pécsi, Kaposvári, Egyetem, Pécs, kultúra