Mindaz, amit most itt olvasnak a fantázia szüleménye. A történet nagyon egyszerűen indul. A kaposvári Nita Dance Klub táncosai egy vidéki látványsport fesztiválról indultak haza. Arcuk kifestve, hiszen nem mosakodtak még ki a Gregorián koreográfia maszkja mögül. Mikor egymásra néztek, elindult valami. Bernáth Henriett és Hegedüs Roland fejéből kipattant az égi szikra. - Legyünk szuperhősök - mondták egyszerre. És így történt. A szuperszónikus négyes című kisebb film el is készült. Ezt dolgozzák át most, úgy istenigazából.

film

A 21 éves Roland régóta vágyott színészi babérokra. Hosszú távú álma is ez, egyszer a színpad ördöge lenni. Korábban már a Teátristák között bizonyított. Most is maga köré gyűjtött néhány  vállakozó kedvű táncost, sőt még az egyik közösségi portálon is toborzott filmszereplőket. Kedden már forgatnak is a bencés apátságnál. A Másnaposok című film egyik jelenetét veszik fel. Mert hogy több korábban sikeres filmre ráismerhetünk a történetből. Például a Karib Tenger Kalózaiból megelevenedik Jack Sparrow kapitány fia is.

film


Annyi biztos, hogy műfaját tekintve vígjáték lesz. A szöveg nincs előre megírva. A kamera forog, a város különböző helyszínein játszódó történetet pedig improvizálják. A történet a fő gonoszokról szól, akik meg akarják semmisíteni a világot. Egy látnok azonban mindent tud előre, összehívja a szuperhősöket, hogy mentsék meg a világot. A főgonosz tervezi, hogy mindezt kivédi. Csábítót akar bevetni, hogy az egyik szuperhőst a rossz oldalra állítsa. Hogy ez sikerül-e neki, kiderül a filmből. Jelentős költségekre nincs szükség. A ruhákat a szereplők maguk készítik. Viccesen azt mondják: ami biztos költség az a buszjegy, amivel például az apátsághoz kimennek.

film


A filmben egyébként Kaposvárt is bemutatják.

Videójukkal már találkozhattak az interneten. Az egyik kereskedelmi televízió által hirdetett videós pályázaton is résztvettek, és rengeteg szavazatot kaptak.

Az akkori kisfilmet itt nézhetik meg. Címe: Mint a szivárvány

 

Címkék: műfaj, Roland, főgonoszok, film, kultúra, Kaposvár