A könyvtár munkatársai a hely szellemének megfelelően elsősorban könnyed strandolvasmányokkal készültek a szezonra – van itt minden a jó krimiktől kezdve az izgalmas kalandregényeken át egészen a szerelmes regényekig. A kötetek közt idegen nyelvű könyvek és a siófoki Europe Direct iroda jóvoltából vadonatúj, Európai Unióval kapcsolatos kiadványok, képes, izgalmas tájékoztatók is találhatók.

A strandkönyvtárból ingyenesen és önkiszolgáló módon – egy tematikus „könyvtükör” alapján - lehet kölcsönözni és helyben olvasni.

Az üzemeltetők bíznak abban, hogy a vendégek közül mindenki rendeltetésszerűen használja majd a könyveket – azaz azokat olvasás után visszateszi a helyére.

- Tavaly nyáron rendeztünk be először könyvsarkot a klubban, és magunk is meglepődtünk,hogy milyen népszerű lett. Külön büszkék vagyunk arra, hogy alig pár kötetet felejtettek el visszatenni egész nyáron, ezért úgy gondoltuk, hogy közönségünk megérett a még színvonalasabb könyvsarokra. Örülünk neki, hogy sikerült megállapodni a BRTK Könyvtárral, és ezáltal idén már tudatosan válogatott, gazdag kínálattal találkozhatnak vendégeink - mondta Szende Attila, a Coke Club vezetője.

- Jó ideje dolgozunk már azon, hogy minél több fiatallal megismertessük az olvasás örömét. Nem ciki a könyvtár címen indítottunk programot, amelynek szerves része a Coke Club-ba való kitelepülés is. Bízunk benne, hogy sokaknak szerez majd kellemes perceket a strandkönyvtár” - tette hozzá dr. Kovács Emőke könyvtárigazgató.

További információ: www.konyvtar-siofok.hu

Címkék: Siófoki könyvtár, olvasás, Coke Club, Balaton, Siófok, kultúra