Balatonföldváron évtizedes hagyománya van a heti rendszerességgel megtartott nyáresti térzenei koncerteknek, amelyek mind az idelátogató vendégek, mind a helyi és környékbeli lakosok körében a legkedveltebb kulturális programokká váltak. Ez inspirálta a várost egy olyan fesztivál megszervezésére, amely a klasszikus térzenékre épül, és ahol - a műfaji adottságok miatt - leginkább a fúvós zenén van a hangsúly, de nem zárnak ki más felállású együtteseket sem.

A délelőttök változatos programokkal teltek (földvárépítés, ügyességi játékok), délutánonként a fesztivál keretében amatőr zenekarok mutatkoznak be két színpadon. Esténként nyolc illetve kilenc órakor két helyszínen, a Fesztivál téren és a Jubileumi téren pedig egy, nagyobb érdeklődésre számot tartó koncertet tartottak.

Szerdán a Balatonföldvári Ifjúsági Fúvószenekar és a Chameleon együttes, csütörtökön a Pécsi Vasutas Koncert Fúvószenekar és a Blokk együttes, pénteken a Szekszárdi Big Band és a Coctails együttes muzsikált. Szombat este a Jubileum téren a kaposvári Honvéd Brass Band okoz örömet játékával a földváriaknak és az oda látogatóknak, míg a Fesztivál-téri buli a Hellokids együttessel zárt.

A kínálatot a délutáni kistérségi bemutatók és gasztronómiai programok tették teljessé.

Földvár-2

Földvár-3

Földvári fúvósok

Címkék: Fesztivál tér, Jubileumi tér, térzene, fúvósok, Balatonföldvár, kultúra