Az írásbeli érettségi vizsgák utolsó napjaiban az orosz nyelv, néhány, csak kevesek által választott idegen nyelv és a speciális tárgyak lesznek még soron.

Május 2-a óta a dél-dunántúli régióban 12 ezer 517 diák vett részt az írásbeli vizsgákon, 114 helyszínen. 39 helyszínen több mint félszáz tárgyból adtak számot tudásukról a három megye érettségizői. Megyénkben 4 ezer 257 végzős középiskolás vizsgázott - tájékoztatta a KaposPontot a Somogy megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztálya. A vizsgák mindenütt rendben, rendkívüli esemény nélkül zajlottak le.

Az írásbeli dolgozatokat folyamatosan javítják az ezzel megbízott szaktanárok. A Somogy Megyei Kormányhivatal több mint 200 tanárnak postázott megbízólevelet a javítási feladatok ellátására emelt illetve középszinten.

erettsegi_1


Fontos dátum a diákok számára május 31-e! Ezen a napon ugyanis lehetőségük van az érettségizőknek megtekinteni a kijavított dolgozataikat. A jogszabály szerint a diákok kézzel vagy elektronikus úton másolatot készíthetnek, észrevételt is tehetnek, melyet a következő napon 16 óráig nyújthatnak be. Természetesen csupán az útmutatótól eltérő javítás és az értékelésnél történt számszaki hiba esetén van lehetőség észrevételt tenni, ám minderről a vizsgák megkezdése előtt már tájékoztatták a diákokat.

Az érettségi vizsgák a szóbelikkel folytatódnak: június 2. és 8. között az emelt, június 14. és 28.között a középszintű szóbeli vizsgákat tartják.

 

Címkék: érettségi vizsga, emelt szint, középszint, Dél-Dunántúl, Somogy, kultúra