Óriási lufilabda a Kaffka kollégium lépcsőin. A 200 lufit tartalmazó gömb életéről szóló kisfilmen kívül 10 mozgóképes anyagot is láthatnak az érdeklődök a Kaposvári Egyetem Művészeti karos hallgatóinak kiállításán. Ötletes, újszerű alkotásból nem volt hiány: az egyik szobrász hallgató egy öko-ruhakölteménnyel rukkolt elő.
A Kaposvári Egyetem Művészeti Karán tanuló Balázsovics Katalin azt mondja: napjainkban reneszánszát éli az újrahasznosítás, olyan anyagokra gondoltam amire más esetleg nem. Ez egy kuka kettéfürészelve, még kukászacskót és szigetelőszalagot használtam fel hozzá - mondja.  
Péterfi Bori is feltűnt egy kép erejéig, de találkozhattunk papírból készült sakktáblával és egy működő kancsóval is. Horváth Róbert mindössze két betűből sormintát alkotott.
A művészeti karos hallgatók saját maguk írták ki a kiállításra a pályázatot.
A Kaposvári Egyetem Művészeti Karának dékánja, Dr. Lieber Erzsébet szerint fontos, hogy az idejáró hallgatók megmutassák magukat évről évre, másrészt a hallgatók megtanulják, hogy milyen egy kiállításra szakmai anyagokat benyújtani, amiken a zsűri ítélkezik.
60 pályamunka érkezett.
A Kaposvári Egyetem Művészeti Karának hallgatói ökormányzatának elnöke azt mondja: nagyon örül, hogy mindenféle szakról befogadták a munkákat, amelyek színvonalasak. Ezeket szeretnék a szervezőkkel művészeti napokra továbbvinni, és egy hasonló kiállítást összehozni.
A formabontó kiállítás még két hétig látható a művészeti kar galériájában.

Címkék: ruha, diákok, szemét, kiállítás, egyetem, kultúra