Egy teljesen új, fiatal rendezői gárda dolgozik majd a 2011-2012-es szezonban, sőt a Globe színház egykori igazgatója, Tim Caroll is színpadra állít majd egy darabot. Tíz bemutatót terveznek, köztük egy különleges ősbemutatót is.

A nagyszínpadon öt felnőtt és két gyerek, a stúdióban pedig három előadást tervez a következő évadban a Csiky Gergely Színház. Újra visszaállítják a gyerekbérlet rendszert és bevezetik a stúdióbérletet is, mondta Rátóti Zoltán, igazgató a pénteki sajtótájékoztatón. Bemutatkozott a színház dramaturgja, Németh Virág és az új rendezői csapat egy része is. Művészeti munkatársként Bérczes László dolgozik majd.

Vendégrendezőként a londoni Globe színház egykori igazgatója, Tim Caroll is színpadra állít majd egy Shakespeare darabot és egy ősbemutatót is megtekinthetnek a nézők.
- Egy új szerzőpárost avatunk: ettől még különlegesebb az ősbemutató, közösen soha nem dolgoztak együtt. Háy János és Lovasi András fog egy zenés darabot megírni, ennek sem tudjuk még a címét, de mindkét szerző külön-külön is garancia arra, hogy ez kíváncsiságot és érdeklődést váltson ki a nézőkből - mondta el Rátóti Zoltán színházigazgató.

Lovasi András a KaposPontnak elmondta: csütörtökön találkoztak Háy Jánossal, de egyelőre részleteket nem szeretne megosztani a zenés darabot tekintve.

Szeretnék, ha a felolvasószínházi sorozat is tovább folytatódna a 2011-2012-es évadban.

Címkék: Rátóti Zoltán, Csiky, Lovasi András, színház, kultúra