15 százalékkal több hallgató kezdheti meg a tanulmányait szeptemberben a Kaposvári Egyetemen. A legtöbb pont a művészeti kar képi ábrázolás szakához kellett. Oda csak 421 ponttal lehetett bekerülni. Az alapképzéshez idén mindenhol legalább 200 pontra volt szükség, ezért a pedagógiai karon kevesebb hallgató lesz.

Összesen több mint 2800-an jelentkeztek a Kaposvári Egyetemre. Vannak karok, melyek lubickolnak a sikerben. A tavalyi évhez képest nagyon jól teljesített az Állattudományi Kar és a Gazdaságtudományi Kar is csaknem 50 százalékkal több hallgatót fölvett.

Míg az előző két karra 60-70 emberrel többet vettek fel, mint tavaly, a Művészeti Karra szinte ugyanannyian, a Pedagógiai Karra kevesebben jutottak be. Ez főleg annak tudható be, hogy az alapképzéshez legalább 200 pontot kell szerezni, ez nem mindenkinek sikerült ezen a karon. Összesen csaknem 15 százalékkal több hallgatót vehet fel az egyetem.

- Én annak tudom be, hogy itt az egyetemen nagyon sokan koordináltan, szervezetten, átgondoltan bonyolítottuk le idén a beiskolázási rendszert, és igyekezetünk idén a potenciális jelöltekben közvetlen élményeket, benyomásokat erősíteni, tehát kimentünk iskolákba, behoztunk csoportokat, több nyílt napot szerveztünk - fogalmazott Borbély Csaba a Kaposvári Egyetem oktatási rektorhelyettese.

A legmagasabb pontszám a művészeti kar képi ábrázolás szakához kellett, oda csak 421 ponttal lehetett bekerülni államilag támogatott képzésre. Ezután következik az informatikus könyvtáros szak, majd a projektmendszer asszisztens. Az állattudományi karon az állattenyésztő mérnök, hulladékgazdálkodási technológus és a természetvédelmi mérnök szakra kellett a legmagasabb pontszám. A költségtérítéses felsőfokú szakképzések legtöbbjénél elég volt 140 pont. Idén a Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kara volt a legnépszerűbb. Oda 446 pont kellett. Az országos slágerszak pedig a turizmus-vendéglátás.

Péntektől jelentkezhet pótfelvételi eljárásra az, akit nem vettek fel sehová, vagy nem jelentkezett sehová. Hétfőtől az Oktatásszervezési Csoportnál jelentkezési lapot is kaphat. Kizárólag költségtérítéses képzések indulnak.

Augusztus 10-ig jelentkezhetnek, akik lemaradtak. Várhatóan akár 200 pótfelvételis hely is lesz a Kaposvári Egyetemen.

Címkék: felvételi, Kaposvári Egyetem, kultúra