Borbás Olivér

A K&H Csoport 150 000 forinttal jutalmazta a diák munkáját


A K&H több módon is aktívan küzd a pénzügyi ismeretek széleskörű terjesztéséért, hogy megkönnyítse a mindennapi pénzügyekben való eligazodást, és segítse az okos pénzügyi döntések meghozatalát. Támogatási stratégiájának egyik kiemelt területe, a fiatalok oktatása jegyében a K&H Csoport 2009 őszén videó-készítési pályázatot hirdetett általános iskolásoknak, melynek eredményhirdetésére április 23-án került sor.

A K&H Csoport kiemelt támogatási területe a fiatalok oktatása, melyen belül célja a mindennapi pénzügyekben való eligazodás és az okos pénzügyi döntések meghozatalának elősegítése is. Legújabb kezdeményezése során a K&H 4000 db pénzügyi oktató rajzfilmet osztott szét a magyarországi általános iskolák között, és meghirdette az Ez kész! Film! elnevezésű videó-készítési versenyt.

 

 

„Fontosnak tartjuk, hogy a felnövekvő generáció, a jövő társadalmának tagjai mielőbb elsajátítsák az alapvető pénzügyi ismereteket annak érdekében, hogy felnőttként természetes legyen számukra a pénzügyekben való eligazodás, tudatosabban hozzák meg gazdasági vonatkozású döntéseiket, és ezáltal is teljesebb életet élhessenek. A videó-készítési verseny sikere bebizonyította számunkra, hogy az általános iskolásokat is meg lehet tanítani az alapvető pénzügyi ismeretekre. Olyan sok, kitűnő videó érkezett be, hogy úgy véltük, mindenképpen díjaznunk kell a legtöbb pályázatot beküldő iskolákat, valamint az igazán kreatív kisfilmeket.

Ezért az első három helyezett és a különdíjas mellett még egy különdíjat osztottunk ki, valamint értékeltük a szorgalmas iskolák munkáját is” - mondta mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A verseny I. helyezettje a kaposvári Borbás Olivér, aki a Kodály Zoltán Általános Iskola 8. osztályos tanulója, aki a videójában bemutatja „hogyan spórol egy kisiskolás”. A zsűri a kiemelkedű technikai színvonala és mondanivalója miatt választotta a legjobbnak a pályamunkát, nyereménye bruttó 150 000 forint.

Az iskolák versenyét a komlói Gagarin Általános Iskola nyerte, így a K&H Csoport 1 millió forint értékben 10 darab számítógéppel jutalmazza az iskola tanulóinak munkáját. A budapesti Katona József Általános Iskolából valamint a dunaharaszti Hunyadi János Általános iskolából is számos pályázat érkezett, ezért a K&H Csoport egyenként 200 000 forintot adott a szorgalmas iskoláknak.

A verseny első helyezettje, a kaposvári Borbás Olivér bruttó 150 000 forint, a második helyezett zalaegerszegi Fekete Ágoston bruttó 100 000 forint, a harmadik helyzett budapesti Károly Róbert Általános Iskola 6.a osztálya pedig bruttó 50 000 forint díjazásban részesült. A pályázat két különdíjasa, a pécsi Sárics Sarolta és a dunaharaszti Hunyadi János Iskola 3.c osztályos tanulói szintén 50 000 forint díjazásban részesültek, amely összeget a K&H a győztes nevére nyitott K&H trambulin bankszámlára helyez el.

A beérkezett pályamunkák, a díjazott alkotások megtekinthetőek a www.kh-ezkeszpenz.hu weboldalon.

Címkék: K&H, nyertes, videó, kultúra