A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem nevét skandálták a fiatalok a gólyatábor hivatalos megnyitóján kedden. Egyikük, Kutas Panna azt mondta: szívesen jött el erre a közösségépítő rendezvényre: "Úgy jöttem ide, hogy egy embert már ismerek. A csapattársaimat pedig máris nagyon megszerettem. A szervezőket is, úgyhogy mindenki nagyon jó arc."

A Kaposvári Campusra az ország minden pontjáról érkeztek diákok. Őket a MATE rekotora, prof. dr. Gyuricza Csaba is köszöntötte a MATE-univerzumában: "Magyaroszág egyik olyan egyetemére fogtok járni, ami egydülálló. Egyedülálló abban a tekintetben, hogy nincs még egy olyan intézménye az országnak, ami öt vagy hat campusszal rendelkezik. Azt szeretném, ha ennek az előnyeit ki is használnátok! Akár Kaposváron vagytok, akár Gödöllőn, akár Keszthelyen, Budapesten, Gyöngyösön, vagy Szarvason."

Kaposvár polgármestere, Szita Károly pedig arra kérte a fiatalokat lakják be az egész várost: "Használják a várost, jöjjenek be! Az Önök tornacipője, az Önök mosolya, hangja és jókedve, a hölgyek szépsége hiányzik a településekről. Önök azok, akik erőt és lökést tudnak adni a mi korosztályunknak is. Ha látjuk Önöket, ha találkozhatunk Önökkel és, ha beszélhetünk."

A Kaposvári Campuszra érkező 800 gólyát számos izgalmas játék és feladat várja a következő napokban, de megismerkednek az itteni karokkal, a lovasakadémiával, a Desedával és természetesen a somogyi vármegyeszékhellyel is.

Címkék: gólyatábor, campus, MATE, hallgató, diák, kis szines, Kaposvár