Szenna és a lengyelországi Wieprz 2015-ben kötött egymással testvértelepülési megállapodást. Azóta a két közösség rendszeresen meglátogatja egymást. Rendezvények egész sorát hozták már tető alá, korosztálytól függetlenül, amelyek során barátságok is szövődtek. 

Most egy alapítványi pályázatának köszönhetően lengyel fiatalok viszonozták a somogyi diákok korábbi látogatását. Ők és kísérőik a többi között voltak a patcai élményközpontban, a Virágfürdőben, egyik nap pedig Kaposvár belvárosát fedezték fel egy térképes játék segítségével - mondta el kérdésünkre a szennai Fekete László Általános Iskola pedagógusa, Krénuszné Tóth Erzsébet.

A programok egyik főszervezőjétől azt is megtudtuk: "a lengyel diákok hétfőn érkeztek Magyarországra. Akkor megnézték Budapestet, a Parlamenttől teljesen el voltak ájulva. Hajóztak egyet a Dunán és kedden találkoztak velünk. A gyerekek mind a két oldalról nagyon izgatottak voltak, hogy újra találkozhatunk, merthogy ősz óta ők azért kapcsolatban voltak ilyen-olyan platfromokon, úgyhogy már jól tudták például azt is, hogy ki kivel szeretne egy szobában lenni."

A szerdai napot Szennán töltötték a fiatalok, ahol az iskolák bemutatása mellett a lengyel történelem főbb pontjait, valamint Lengyelország hírességeit vették sorra. A Skanzenben nemezeltek, aztán lézerharcoltak, éjszaka pedig a Zselici Csillagparkban ismerkedtek az égi objektumokkal és tanulmányozhatták a Hold felszínét is. 

Címkék: testvértelepülés, lengyel, Zselic, Szenna, diák, Kaposvár, kis szines