89 db fát telepítenek ezekben a napokban a Városligetbe. Többek között égert, hársat, díszcseresznyét, sőt még néhány mamutfenyőt is.  A jelentős tóparti szél ellen karókkal óvják majd a csemetéket - tudtuk meg a városi főkertésztől, Remeczki Ritától: "a traktorra szerelhető lyukfúróval egy körülbelül 80 cm mély gödröt ásunk ezeknek az előnevelt, faiskolai árudából származó sorfáknak. Maga a földlabda mérete nagyjából 40 cm, ami mellé humusszal szárított, szarvasmarha trágyával kevert termőföld lesz visszatöltve."

null

A faültetéssel  biztosítják a sportolni vágyók, sétálók számára az árnyékos, hűs környezetet.  A munkákat elindító sajtótájékoztatón Kaposvár alpolgármestere, Borhi Zsombor azt is hozzátette: nemcsak itt ültetnek majd. A Kovács-Sebestyén utcában például 37 fát telepítenek, és a héten elkezdik a Keleti temetőben is a gyarapítást, miközben megújul és biztonságosabb lesz a Rippl-Rónai park állománya is: "erre a programra az idei évben 150 millió forintot szánunk. A későbbi ütemekről is fokozatosan tájékoztatni fogjuk a lakosságot és reméljük, hogy mindenki megelégedésére fog szolgálni a végeredmény."

A városban tavasszal újabb virágágyásokkal szépülnek meg a lakótelepek, az elválasztósávok és a Városliget is. Kaposváron jelenleg mintegy 40 ezer fát és bokrot tartanak nyilván.

Címkék: metsz, ültet, park, veszély, városliget, környezetvédelem, virág, zöld, baleset, kis szines, Kaposvár