Többféle foglalkozáson is részt vehetnek a gondozottak a Napsugár Integrált Szociális Intézményben. Vannak, akik biztosítékokat szerelnek, míg mások a szövésben ügyeskednek. Közülük többen a Háromkirályok túrára is elmentek - mondta el stábunknak egyikük, Szíjj Zsolt: "Egy kisebb csapattal jártuk végig a távot. Sár volt az igaz, de a hangulat nagyon-nagyon jó volt. Forralt bor, tea, zsíros kenyér lila hagymával, sétáltunk a Deseda parton. Úgyhogy egy teljesen tökéletes nap volt."

Az intézmény fejlesztő foglalkozásvezetője, Varga Lászlóné szerint kifejezetten fontosak ezek a közösségépítő kirándulások. A gondozott fiatalok és a dolgozók mindig örömmel indulnak túrázni.

A Háromkirályok túra nevezési díja hagyományosan egy-egy tábla csokoládé, amiből idén is több mint ezer tábla gyűlt össze. Ebből a Bárczi Gusztáv Módszertani Központ diákjai, valamint a Borostyánvirág Anyaotthon és a hajláktalanszálló lakói is kapnak majd. 

Idén újdonságként bögrét is készíttettünk, aminek a megvásárlása szintén jótékony célokat szolgált - tudtuk meg az egyik ötletgazdától, Nagy Attilától. Az önkormányzati képviselő azt is hozzátette: a pénzből 170 ezer forint jut most a kaposfüredi intézménynek, ahol várhatóan ebből az adományból is közösségi programokat fognak szervezni.

Címkék: háromkirályok, Napsugár, csokoládé, jótékony, adomány, Kaposfüred, túra, Deseda, kis szines