Pokrócokkal, párnákkal a kezükben érkeztek a családok, baráti társaságok pénteken késő délután a kaposvári városligetbe. Sokan tanszereket is vittek magukkal vagy pénzadományokkal támogatták az Ökumenikus Segélyszervezet iskolakezdési akcióját.

"Idén is az a célkitűzésünk, hogy kétezer rászoruló gyermek iskolatáskáját megtöltsük. Ezért szerveztük ezt a pikniket is, de aki akar bárhonnan tárcsázhatja a 1353-as adományvonalunkat" - mondta el a helyszínen a szervezet kommunikációs igazgatója, Gáncs Kristóf.

Kaposvár polgármestere, Szita Károly pedig arról beszélt: mivel minden megdrágult, így sok szülőnek bizony nehezebb lesz idén a tanévkezdés, mint korábban, a város éppen ezért ebben az évben 53 millió forintot fordít iskolakezdési támogatásra.

"Mi kaposváriak azt fogadtuk, hogy az elhibázott szankciós politika ellenére is megőrizzük mindazt, amit közösen elértünk. Az önkormányzatoknak sem egyszerű a helyzete, de ezzel együtt is megőrizzük a támogatásainkat, mert nem engedhetünk a közös vívmányokból" - fogalmazott a városvezető.


Jótékonysági családi pikniket szervezett Kaposváron az Ökumenikus SegélyszervezetJótékonysági családi pikniket szervezett Kaposváron az Ökumenikus SegélyszervezetJótékonysági családi pikniket szervezett Kaposváron az Ökumenikus SegélyszervezetJótékonysági családi pikniket szervezett Kaposváron az Ökumenikus SegélyszervezetJótékonysági családi pikniket szervezett Kaposváron az Ökumenikus SegélyszervezetJótékonysági családi pikniket szervezett Kaposváron az Ökumenikus SegélyszervezetJótékonysági családi pikniket szervezett Kaposváron az Ökumenikus SegélyszervezetJótékonysági családi pikniket szervezett Kaposváron az Ökumenikus SegélyszervezetJótékonysági családi pikniket szervezett Kaposváron az Ökumenikus SegélyszervezetJótékonysági családi pikniket szervezett Kaposváron az Ökumenikus SegélyszervezetJótékonysági családi pikniket szervezett Kaposváron az Ökumenikus Segélyszervezet
Jótékonysági családi pikniket szervezett Kaposváron az Ökumenikus Segélyszervezet
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A jótékonysági kezdeményezést egy szabadtéri mozizás tette színesebbé, ezúttal a roxforti varázslóvilágról szólt a film.

Címkék: tanév, rászorul, piknik, Ökumenikus Segélyszervezet, iskolakezdés, szülő, jótékonyság, támogat, Kaposvár, kis szines