A többi között müzliszelet és gyümölcslé is várta ma reggel azokat a kaposváriakat, akik kerékpárral mentek iskolába vagy munkába. A Magyar Kerékpárosklub és az Aktív Magyarország bringás reggelijét országszerte nagyjból félszáz helyszínen rendezték meg, városunkban a Kossuth téren és az Izzó utcában. A somogyi megyeszékhelyen nagy érdeklődés övezte a Bringás reggelit, több mint százan álltak meg a standoknál.

"Egyszer már láttam őket itt, nem tudom, egy fél évvel ezelőtt, de én minden nap kérékpárral jövök iskolába. A két gyerek is kerékpárral jön, most meg tandemmel érkeztünk." - válaszolta kérdésünkre Edelényi Zsolt.

Kaposvár idén több mint egymilliárd forintot költ a kerékpárút-hálózat bővítésére és a közbringarendszer kialakítására.

"Ezeknek a fejlesztéseknek a fókuszában az áll, hogy azokra a helyekre, ahol több munkáltatónak, több ezer munkavállalója dolgozik, a lehető legkönnyebbé tegyük azt, hogy a munkavállalók kerékpárral juthassanak el a munkahelyükre. Hiszen az egészséges életmóddal, a kerékpáros életmóddal nagyban hozzá tudunk járulni ahhoz a célunkhoz,  hogy 2030-ra Kaposvár legyen Magyarország egyik legegészségesebb városa." - tette hozzá Pintér Rómeó, Kaposvár alpolgármestere.

A bringás reggeli mellé állt a HungAIRy LIFE program is. Ennek a szakértői hálózatnak az egyik fő célja a levegő minőségének javítása, a másik pedig az egészséges életmód népszerűsítése.

Címkék: bringás reggeli, bicikli, kerékpár, Kaposvár, kis szines