A megyeszékhely önkormányzata rendezvénysorozattal várja a Giro d'Italia kaposvári szakaszrajtját. Május 8-án, vasárnap - várhatóan 12:20-kor indul majd a mezőny a Kossuth térről, hogy a városban kb. 5 km-es útvonalon, lassan haladva elinduljon a balatonfüredi napi célba. A héten pedig újabb népszerűsítő eseményt rendeznek a városban.

Csütörtökön a főtéren felállított spinning kerékpárokon tekerik le a körverseny idei teljes távját, 3410,3 km-t. A tekerés reggel 8 órakor kezdődik 17 spinning bringán és várhatóan 16 órakor fejeződik be. Az eseményre már vannak bejelentkezett csapatok, de mindig lesz egy szabad kerékpár az arra járó, vállalkozó kedvű lakosok számára is. Jelképesen a Kaposvár Kapu jelenti majd a célt és egy számláló szerkezeten tudjuk követni a táv teljesítését kilométerről kilométerre.

null

Stephen Roche személyében pedig egy volt Giro győztes versenyző is tiszteletét teszi Kaposváron, aki 2014-ben bekerült a Giro - Hall of fame tagjai közé. 1987-ben megnyerte a Giro-t, aztán a Tour de France-ot és országúti világbajnoki címet is szerzett ebben az évben. A kerékpáros várhatóan 13:30-kor érkezik a Kossuth térre és elhozza magával Hall of fame trófeáját is.

A rendezvényen egy emlékkövet is felavatnak majd, amely a Kossuth téren örök időkre megőrzi annak hírét, hogy innét rajtolt a világhírű kerékpárverseny.

Címkék: kerépár, giro ditalia, kaposvár, kis szines