Nyolc somogyi település összefogásának sikere a zselici bicikliút, amely összesen 50 kilométeres lesz majd. A 10 kilométeres simonfai szakasz viszont már használható. A térség országgyűlési képviselője szerint kevés ilyen kuriózum van az országban.

- Természeti környezete, a biztonsága és az, hogy több turisztikai desztinációt fűz föl és nyitja meg a Zselicet azok számára, akik nem ismerték és gyakran azok számára is, akik ismerték, de ezt a perspektíváját nem láthatták - tette hozzá Gelencsér Attila.

A számítógépek világában versenyképes kalandokat kell kínálni az érdeklődőknek, mondta az átadón az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A mozgás és a sport pedig elengedhetetlen része az egészséges életmódnak. 

null

- Pumpapályákat, görparkokat, futóköröket építünk, via ferrátákat, mászótermeket, korcsolyapályákat támogatunk. Nem akarjuk megmondani, hogy ki mit mozogjon, és ez nemcsak a gyerekekre igaz hanem a felnőttekre is. Viszont egy széles lehetőséget szeretnénk kínálni, hogy mindenki találja meg azt a mozgásformát, ami számára kedvező - mondta beszédében Révész Máriusz.

A 1,5 milliárdos zselici bicikliutat tovább fejlesztik, hiszen a munkák egy része még visszavan: 400 millió forintból pihenőket, szervizt és kerékpárkölcsönzőt is kialakítanak. Így olyan útvonal épül ki, amely összeköti a térség turisztikai látványosságait és akár több napos programot is nyújt az ide kirándulóknak.

Címkék: zselic, kerékpárút, átadó, kis szines