A Javítás Nemzetközi Napja egy környezettudatossági világnap, amelyet minden évben október harmadik szombatján tartanak világszerte. A kezdeményezés Európában a legnépszerűbb, de Amerikában és Auzstráliában is vannak programokat ezen a napon.

A világnap célja, hogy a Föld védelmének érdekében csökkentsük az elektronikai és más elkerülhető hulladékok keletkezését. Ennek egyik módja, hogy egy kis fantáziával vagy átalakítással új életet adjunk régi holmijainknak, vagy csak szánjuk időt és energiát arra, hogy megjavítsuk elromlott készülékeinket. Így sokkal kevesebb hulladék kerül ki a környezetbe, amellyel óvjuk a természet épségét.

Kaposváron a klímakuckóban tartottak foglalkozásokat a Javítás Világnapja alkalmából csütörtökön. Ezen a napon a Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium tanulói hulladékokból néhány óra alatt táskákat és lakberendezési tárgyakat készítettek.

A foglalkozásról videót és készítettünk:

Egyébként ezen a napon ünnepeljük a javítással foglalkozó embereket és műhelyeik tevékenységét is.

"KEHOP-1.2.1.-18-2018-00012 azonosítószámú, „Kaposvár klímastratégiájának kidolgozása és a helyi lakosság szemléletformálása” című projekthez kapcsolódó rendezvény, illetve esemény megszervezése és lebonyolítása a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg."

null

Címkék: klímakuckó, javítás, világnap, környezetvédelem, kis szines