Megújult környezteben várja a túrázókat a Gyöngyvirág Kulcsosház a Gyertyánosi Parkerdőben. A szobák és a fogadó közösségi tér is megújult. Kicserélték a nyílászárókat és még légkondícionálót is beszereltek. A kormány a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Programjából 21,5 millió forintttal támogatta a megújulást.

- A Sefag Zrt. jelenleg is 9 kulcsosházat működtet. Ebből a gyertyánosi az egyik leglátogatottabb - tette hozzá a cég vezérigazgatója, Fehér István.

null

Az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos Révész Máriusz kiemelte: csaknem 100 turistaház újult meg az utóbbi 4 évben az országban, amely a társadalom egészségmegőrzését is szolgálja.

"Tíz évvel ezelőtt a zselici térségre az elvándorlás volt a jellemző és a fejletlen infrastruktúra. Ez a folyamat azóta megfordult és ez a csodálatos környezet újra vonzó. Idegenforgalmi és otthonteremtési szempontból is. Utak épültek, otthonok újultak meg, a vállalkozások pedig munkahelyeket teremtettek. Ezeket a törekvéseket jelentős kormányzati támogatások segítették" - fogalmazott a térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila.

Az erdőkért felelős államtitkár, Szentpéteri Sándor a kulcsosház átadón azt mondta: Somogy az egyik legerdősültebb megye és itt telepítették a legtöbb új erdőt is.

null

A  felújított turistaház mellé egy filagóriát is építettek, így már minden adott a kisebb csoportok baráti társaságok fogadására.

Címkék: Gyertyánosi Gyöngyvirág Kulcsosház, turizmus, felújítás, kis szines