Idén Húsvét helyett csak május 30-án indította el első járatait a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART). Idén a koronavírus járvány miatt a nagy szabású megnyitóceremónia is elmaradt, a társaság honlapján azonban folyamatosan tájékoztatják a járatokról az utazóközönséget.

Eszerint a BAHART alkalmazkodva a kormányzati rendelkezésekhez, kéthetes periódusokban hirdeti meg személyhajózási menetrendjét. A Társaság folyamatosan nyomon követi majd az utasforgalom alakulását, és szükség szerint rugalmasan módosít a meghirdetett menetrenden és kapacitásokon.

A hajózási szezonindulás első két hetében négy útvonalon naponta közlekednek a hajójáratok, hétvégenként pedig kilenc kikötőből indulnak a társaság sétahajói, a komp pedig hosszabb ideig jár.

A hajózási szezon első napján az MTI fotósa is ellátogatott Fonyódra, ahol megtelt hajójáratokról készített felvételeket.

Fotó: MTI/Varga György
Fotó: MTI/Varga György

A szezonindulás első két hetében a négy legforgalmasabb útvonalon közlekednek majd hajók minden nap:

naponta négyszer a Siófok-Balatonfüred-Tihany, Balatonboglár-Révfülöp és Fonyód-Badacsony útvonalakon, napi 3 alkalommal Balatonmáriafürdő és Balatongyörök között.

A pünkösdi szezonindító hétvégétől 9 kikötőből sétahajó járatok is indulnak: Siófokról, Balatonfüredről, valamint Keszthelyről minden nap, további hat kikötőből – Badacsonyból, Balatonboglárról, Balatongyörökről, Balatonlelléről, Balatonmáriafürdőről, valamit Révfülöpről – pedig a hétvégi napokon.

Fotó: MTI/Varga György
Fotó: MTI/Varga György

A kialakult járványügyi helyzet visszavonásig a BAHART járatait a következő feltételekkel lehet igénybe venni: a hajók zárt utastereiben kötelező a szájmaszk, a nyitott fedélzeti részeken csak ajánlott ennek viselése. Kötelező az egymástól számított 1,5 méteres távolság betartása a kikötőben, a pénztáraknál és a hajók fedélzetén is, kivéve az egy háztartásban élőket.

A szállítható utasok számát a járatok maximális befogadóképességhez képest átmenetileg csökkentik, emiatt a cég a legnagyobb hajóit állítja forgalomba, és jegyeket minden járatra korlátozott számban adnak el.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: hajózás, BAHART, elindult, szezon, Balaton, kis szines