Nem csak a kulcscsomóját, kezét, valamint a kilincset, hanem még a cipőjét is a 87 alkoholfokos almapárlattal fertőtleníti Gyenesei István. Ezeken kívül mindenféle használati tárgyat is vírusmentesíteni lehet vele. Ilyen magas alkohol fokú párlatokkal a főzők rendelkeznek.

- Az almapálinka volt az, amit utoljára főztünk és ebből van most olyan, ami nincs hígitva. Ez 87 fokos állapotban van, amivel kiválóan lehet fertőtleníteni - nyilatkozta stábunknak dr. Gyenesei István, pálinkafőző.

null

Ezt a párlatot kis üvegecskékbe, onnan pedig a porlasztó, permetező flakonokba lehet tölteni, majd használni is. A fertőtlenítő készletek fogyása miatt Gyenesei István egyfajta önzetlen összefogásra kéri az ország mintegy 26 ezer magán pálinkafőzőjét.

- Felhívtam a magánfőző társaimnak a figyelmét mint díjnyertes pálinka készítő, hogy tegyünk azért, hogy állítsuk meg ezt a vírust és ha erre a pálinka kiválóan alkalmas miért ne ajánljunk fel ezekből a készletekből annyit, amennyire most éppen a környezetünknek szüksége van - tette hozzá Gyenesei.

null

A rézeleje és a tömény középpárlat fertőtlenítő hatását a népi gyógymód is ismeri. Antibakteriális tulajdonságainak köszönhetően a baktériumokat, gombákat, vírusokat azonnal elpusztítja, vagy csökkenti azok aktivitását. 

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: gyenesei istván, fertőtlenítés, pálinka, kis szines