Az idei enyhe tél miatt nem alakult ki vastag jégpáncél a Balatonon, így aki korcsolyázni szeretne a magyar tengernél, annak alternatív megoldásokhoz kell nyúlnia. Szerencsére egyre több település ismeri fel a téli Balatonban rejlő lehetőségeket, és egyre több helyen alakítottak ki jégpályákat a Balaton körül. A WeloveBalaton.hu most összegyűjtötte a tó körüli jégpályákat a téli sportok szerelmeseinek.

Az északi parton és a déli parton is 4-4 településen alakítottak ki műjégpályákat. Veszprémben december 6-án nyitott meg az Óváros téren kialakított, 350 négyzetméteres pálya, ami a tervek szerint egészen február másodikáig nyitva áll majd.

Balatonfüreden a Zákonyi utca mélygarázsa fölé építettek egy igen nagy, 900 négyzetméteres pályát még december közepén. Ha a hőmérséklet 10 Celsius fok alatt marad, akkor egészen február 15-ig nyitva áll a vendégek előtt.

Keszthelyi jégpálya (Fotó: Welovebalaton.hu)
Keszthelyi jégpálya (Fotó: Welovebalaton.hu)

Az északi parton még Szigligeten és Keszthelyen is van jégpálya. Keszthely kakukktojásnak számít, hiszen míg a legtöbb pálya fizetős, addig a zalai településen ingyenesen csusszanhatnak a vendégek.

A déli parton Balatonfenyvesen egy moduláris pálya várja a korcsolyázókat, ami technológiájában eltér a többitől. Ez a pálya szintetikus anyagból áll, nem igényel hűtést, így akár nyáron is használható.

Siófoki jégfolyosó (Fotó: Welovebalaton.hu)
Siófoki jégfolyosó (Fotó: Welovebalaton.hu)

Balatonbogláron egészen március közepéig tervezik a pálya nyitva tartását, ha az időjárás kellően hűvös lesz. Balatonlellén idén is a BL YachtClub területén lehet csusszanni, utána pedig szaunázni is lehet egyet, merülőként pedig magát a Balatont használhatják a legbátrabbak.

Siófokon a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén már kettő jégfolyosó is működik, amelyeket a 600 négyzetméteres jégpályán alakítottak ki, és egészen február 2-ig használhatják a látogatók.

Címkék: téli sport, jégpálya, korcsolya, Balaton, kis szines