Idén február 7-én rendezték meg a már hagyományosnak számító Tűzoltó Si- és Téli Terepfutó Versenyt. A rendezvényen minden évben több mint száz tűzoltó vesz részt, hogy megmutassa, hogy ki a legjobb a Kékestetőn megrendezett sportversenyen.

Az egész napos versenyre az ország minden tájáról érkeztek tűzoltók. A rendezvény fő célja az volt, hogy a téli sportokért rajongó tűzoltók szervezett körülmények között, mégis kötetlenül adhassanak számot sítudásukról és terepfutó képességükről. A résztvevők szabad síeléssel indíthatták a napot: először hét női versenyző, majd huszonegy férfi terepfutó vágott neki a kékestetői futókörnek. A vállalkozó szellemű hölgyek a gyönyörű természeti környezetben háromezer métert futottak. Az erdőben, csúszós útszakaszon és több centiméteres hóban keresztülvezető pályán a Somogy megyei dr. Antalicz-Gergelics Natália a leggyorsabbnak bizonyult korcsoportjában.

tűzoltók síelnek

  
A tűzoltók sí- és snowboardversenye délután fél kettőkor kezdődött. A verseny egy négyszáz méteres pályán, műlesiklás stílusban zajlott, a dobogóra pedig a legjobb időt teljesítő versenyzők állhattak fel. A síelők között a somogyi Óvári Timót az ötödik lett, dr. Póhn Gabriella a harmadik, dr. Antalicz-Gergelics Natália szintén ötödik helyen zárta a versenyt. A snowboard versenyen a siófoki Rostás Zsolt a 10 legjobb idővel végzett - számolt be honlapján a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Címkék: snowboard, , tűzoltó, verseny, kis szines