Százhuszonhárom – köztük hét somogyi -, frissen végzett tűzoltót bocsátott ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ február 16-án.

Az újoncokat a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetői fogadták első szolgálati napjukon.

A tűzoltó alapképzés ugyan befejeződött, de a tanulásnak még koránt sincs vége – mondta Wéber Antal tűzoltó dandártábornok a tiszthelyetteseknek. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntőjében úgy fogalmazott: a feladatok szakszerű és biztonságos végrehajtását a gyakorlatban lehet igazán kitanulni, ezért a gyakorlati fogások elsajátításához figyeljék a tapasztalt kollégákat. Fontos, hogy minél előbb valódi tagjává váljanak a szolgálati helyüknek, ehhez kívánt a tábornok kitartást és jó egészséget.

Tarlós István tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes is köszöntötte a nemrégiben esküt tett tűzoltókat és reményét fejezte ki az iránt, hogy az újonnan felszerelőknek is sikerül kivívniuk a társadalom megbecsülését és munkájuk során folyamatosan fejlődjenek.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A hét új somogyi tűzoltó közül többen gyermekkori álmukat váltották valóra, amikor erre a pályára léptek, mások pedig a családi hagyományok miatt választották a tűzoltói hivatást. Gulyás Máté a marcali, Csáki Richárd és Szűcs Ádám a siófoki, Schultheisz Márton a kaposvári, Horváth Richárd a nagyatádi, Czifrák Csaba és Dibuz-Pávics Szabolcs tűzoltó őrmesterek pedig a barcsi hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományát erősítik a jövőben. A köszöntőt követően a tűzoltóparancsnokok körbevezették az újoncokat a laktanyákban, megismertették őket az állománnyal, valamint a rájuk váró feladatokkal.

Címkék: újoncok, somogy megye, katasztrófavédelem, kis szines