Egymás után érkeztek a családok a Fekete István Látogatóközponthoz a nyár közepén. A kiállítóhely tavaly először szervezte meg a Desedai Pikniket.

A jó programoknak és a kellemes időnek köszönhetően érdeklődőből sem volt hiány. Igaz, egész évben számos rendezvény várta az ide látogatókat.

Csak tavaly több mint 23 ezren keresték fel a kiállítóhelyet, ezer fővel többen, mint egy évvel korábban korábban.

- Nyáron a hajózás volt a legnépszerűbb, de rengeteg programmal készültünk az őszi szezonban is és tavasszal is. Ami megfigyelhető volt tavaly, hogy nagyon sok család választott minket - ismertette tapasztalatait Üst Norbert, a Desedai Fekete István Látogató Központ koodinátora.

2017-ben is népszerű volt a Rippl-Rónai Fesztivál.
2017-ben is népszerű volt a Rippl-Rónai Fesztivál.

A kiállítóhelyken kívül népszerűek voltak Kaposvár nagyrendezvényei is. Volt amikor egy fesztiválon több 10 ezren is megfordultak a városban.

A vendégek többségében 2-3 éjszakát maradtak, de egyre több az egynapos látogató is. A város idén tovább szeretné növelni a vendégforgalmat.

- Megpróbálunk új kezdeményezésekkel előállni. Nagyon fontos célunk, hogy a humánerőforrás minőségére egy kicsit jobban ráhassunk, foglalkozzunk vele, előtérbe helyezzük. Közvetlenül a kollegákat képezzük - tette hozzá Bocska Ágnes, a kaposvári Tourinform Iroda vezetője.

A helyi turiszitkai egyesület is egyre aktívabban működik. Összefogással erősítik egymást és népszerűsítik szolgáltatásaikat.

A Balaton-part is rekord évet zárt. Siófok a tavaly előtti 1 milliós vendégéjszakát is túlszárnyalta, csaknem százezer fővel. A turisztikai szakemberek az idei évre is nagy várakozással tekintenek.

Már csak azért is, mert Siófok ebben az évben ünnepli várossá válásának ötvenedik évfordulóját.

- Egy részletes koncepció alapján készülünk erre az évre. Rengeteg program lesz. nagy rendezvények, nagy nevek, koncertek - válaszolta telefonos megkeresésünkre Szentpéteri Ildikó, a Siófoki Tourinform Iroda vezetője.

A Balaton fejlesztésének köszönhetően több hotel és szálláshely is épül a városban pályázatokból. Ez tovább növelheti a vendégéjszakák számát.

Címkék: turizmus, balaton, somogy megye, kis szines, siófok, kaposvár