A 24.hu szúrta ki, hogy végleg bezárt a siófoki Hotel Ezüstpart. A Balaton legendás szállodájaként is emlegetett épület sorsa még kérdéses. A portálnak a tulajdonos nem kívánta elárulni, hogy mik a tervei az elmúlt években már csak nyáron üzemelő hotellel.

null

A tulaj mindössze Facebookon tett közzé egy rövid bejegyzést, melyben elbúcsúztatta az épületet.

Hotel Ezüstpart Siófok

Hotel Ezüstpart Siófok, Siófok, Hungary. 14K likes. Ha Balaton, akkor Ezüstpart! Kellemes pihenés elérhető áron!

Időközben az alábbi közleményt kaptuk a tulajdonosoktól:

A 340 szobás, közel kétezer vendég befogadására alkalmas szálloda 1983 óta várta a vendégeket. Az Ingatlant magyar magán személyek vásárolták meg 2006 folyamán közvetlenül a Hunguest Hotels kft-től.

A Divinus Ingatlanbefektetési Alap igazgatósága 2008-ban döntött az ingatlan, piaci áron történő megvásárlásáról. Sajnos 2008 végével beköszönt pénzügyi válság - a finanszírozás hiánya -megakadályozta a nagyívű fejlesztési elképzeléseinket, miszerint egy közel 700 egységből álló Apartman Hotel komplexumot hozzunk létre a siófoki Ezüstparton.

Az elmúlt években bérleti rendszerben üzemeltették külső vállalkozók a létesítményeket. Mivel a helyi szabályozási terv lehetővé teszi, hogy a területen lakásokat alakítsunk ki, melyekre az 5%-os áfa miatt nagyarányú kereslet mutatkozik, az üzemeltetési szerződés felbontásáról, nagymértékű épületbontásokról és egy komplex fejlesztésről döntöttünk ebben az évben.

Siófok városának régi problémája volt az Ezüstpart elhanyagolt állapota, az ottani buliturizmussal járó konfliktusok. A várossal karöltve fogalmaztuk meg a 21. század igényeire alapozott fejlesztési elképzeléseinket, melyek a következő 100 évre meghatározhatják, legalábbis kedvezőbb irányba befolyásolhatják az Ezüstpart minőségét.

Az ingatlanon a meglévő szállodai épületek teljeskörű felújítását végezzük el, kihasználva a páratlan tihanyi panoráma és a Balaton közvetlen közelségéből fakadó előnyöket. Ezeknek a felújított, modernizált lakásoknak az árképzésében érvényesíteni tudtuk a meglévő szerkezeteket, így igen kedvező árakat tudtunk kialakítani, aminek a következtében az első ütem lakásait 6 hét alatt 90%-ban előértékesítettük.

A bontás után kialakult szabad területeken újépítésű exculsive apartmanok, penthouse lakások is épülnek hamarosan. A szolgáltatásokat illetően a lakók és a szomszédok igényeinek megfelelően játszóházat, fitness termet, wellness központot és egy az Ezüstpartról hiányzó fine dining éttermet valósítunk meg legkésőbb 2019 végéig. 

A város vezetésével együtt úgy gondoljuk, hogy ezekkel az ezüstparti fejlesztésekkel új irányt vehet a Sió csatornától nyugatra eső terület. A városfejlesztési elképzelésekkel, programokkal kiegészülve Siófok városa jó eséllyel hódíthatja vissza Balatonfüredtől „Balaton Fővárosa” címet.

Címkék: hotel ezüstpart, bezár, siófok, kis szines