A Füredi úti csomópont közelében, az egyik tízemeletes ház bejárata melletti ágyást tavaly nyár elején tették rendbe az ott lakók. Idén is lehetőségük van arra, hogy virágokkal ültessék be környezetüket. Ebben az évben az önkormányzat ötmillió forintot szán a virágosítási pályázatra.

- Célja az, hogy egyre vonzóbb, kultúráltabb zöld felületeink, közterületeink legyenek a városban, másrészt szeretnénk a lakossági összefogást erősíteni ennek a célnak az érdekében, szeretnénk erősíteni a környzettudatos gondolkodást, az ilyen irányú szemléletformálást - mondta egy csütörtöki sajtótájékoztatón Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere.

null

Idén már nemcsak lakóközösségek, intézmények és társasházak, hanem civil szervezetek is kérhetnek támogatást. Egynyári és évelő virágokra, illetve cserjékre adhatják be igényüket.

- Minden közösségnek helybe visszük a növényeket, illetve a virágföldet is. Szakembereink az ültetés során szakmai segítséggel segítik a pályázó közösségek munkáját - tette hozzá Herczeg Attila, a Kaposvári Városgondnokság vezetője.

Pályázni április 20-ig lehet. A résztvevőknek egy évig kell gondozniuk a növényeket és a legszebb kerteket, ágyásokat díjazzák is.

Címkék: Virágosabb, zöldebb Kaposvárért, 2017, pályázat, kis szines