A diákok pénteken élő, interaktív formában játszották ezt a mindenki által ismert és kedvelt játékot egy kiváló hangulatú program keretében amely lehetőséget pályázati úton nyerte az iskola. A United Way Magyarország és a MetLife „Life Changer”közös pénzügyi oktatási programjának önkéntes segítői érkeztek az iskolába, hogy megismertessék a gyerekekkel az alapvető pénzügyi fogalmakat, valós szituációkon alapuló pénzügyi döntéseket hozzanak és élménypedagógiára épülő foglalkozásokon keresztül megismerkedjenek a tanulók egy család hétköznapi pénzügyeivel.

null

A foglalkozás első részében az osztályok összegezték eddigi ismereteiket a pénzügyekről a segítők közreműködésével, megismerkedtek a program főhősével, a négyrekeszes malacpersellyel, majd ezt követően „családokat” alakítottak a gyerekek és megkapták a család havi bevételét tartalmazó borítékot.

Ezzel indultak a tornaterembe, ami időközben virtuális várossá alakult, piaccal, postával, cipőbolttal, benzinkúttal, de még gyorshajtásért, azaz szaladgálásért büntető rendőr is posztolt a cukrászda mellett és indulhatott a játék.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Minden „családnak” fontos pénzügyi döntéseket kellett hozni, érvelni, számolni, meggyőzni egymást annak érdekében, hogy minél jobban gazdálkodjanak és a malacpersely megtakarítás és jótékonyság rekeszébe is jusson pénz a játék végére.

Címkék: gazdálkodj okosan, II. Rákóczi Ferenc Tagiskola, foglalkozás, kis szines