A Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete a Kutas településen élő családnak adományozott cserépkályhát. A családban az édesanya egyedül neveli 3 kiskorú gyermekét, az édesapa hosszú és küzdelmes betegség miatt bekövetkezett halála óta.

A mobil cserépkályhákat és azok üzembe helyezését a MAT Kerámia Kft. biztosította, több mint 2.700.000 forint értékben, míg a Waberer’s-Szemerey Logisztika Kft. a kályhák kiszállításában nyújtott segítséget. Az adományozás több helyszínén az önkormányzat tűzifa programmal támogatja a kályhaadományban részesülő családokat. A kályha beüzemelését minden helyszínen az akció főtámogatója és egy kályhásmester segítette. Az átadásra meghívást kaptak azok a kályhásmesterek is, akik a jótékonysági kályhásverseny keretében megépítették a felajánlott mobil cserépkályhát.

Mivel a téli fűtésszezon rengeteg család számára jelent kihívást, a Magyar Vöröskereszt a későbbiekben is folytatni szeretné a cserépkályha adományozási akciót. A nehéz sorsú családok téli fűtésének támogatására a Magyar Vöröskereszt gyűjtést indított a K&H Bank Nyrt. 10405004-00026542-00000005 bankszámlaszámán, a közlemény rovatba a „KÁLYHA” szót kell beírni. Az adománygyűjtés 2015. szeptember 1. és október 30. között zajlik.

Idén második alkalommal szervezték meg a különleges jótékonysági kályhaépítő versenyt Magyarszombatfán, a Nemzetközi Fazekasnapok alrendezvényeként, júliusban. A versenyen elkészült hordozható cserépkályhákat osztja most ki a Vöröskereszt a rászorulóknak.

Címkék: kályha, vöröskereszt, segítség, kis szines