A nagy erejű széllel érkező vihar miatt elsőként Balatonszárszóról érkezett jelzés a megyei műveletirányítási központba, ahol letört egy hatalmas faág, s hozzáérve a vasúti felsővezetékhez kigyulladt. Az eső ugyan eloltotta a lángokat, a szél hatására azonban újra és újra beizzott a faág, akárhányszor a vezetékhez ért. A siófoki tűzoltók a helyszíni felderítést követően kérték a vasúttársaság értesítését, kiérkezésükig biztosították a helyszínt.

null

Villám csapott Balatonboglár Kodály Zoltán utcájában egy fába, amelynek letört ága a vasúti felsővezetékre esett és kigyulladt. A balatonboglári tűzoltókat riasztották a tűz elfojtásához, akik miután megfékezték a lángokat, tovább vonultak a település kempingjéhez.

null

Az üdülő területén több fa kidőlt, az egyik egy lakókocsira, az egység motorfűrészekkel avatkozott be. Az esti órákban még a Vikár Béla utcában akadt munkájuk a Balaton-parti város tűzoltóinak, ahol a szél egy akácfát csavart ki a földből és a fél útpályát elzárta a forgalom elől. Rendőri forgalomirányítás mellett az egység motoros láncfűrésszel eltávolítottak az akadályt az úttestről.

null

Segesden a helyi önkéntes tűzoltók dolgoztak egy tizenöt méteres fa úttestről való eltávolításán.

Szabás és Nagykorpád egy nyolc méteres fa tette lehetetlenné a közlekedést, amit a nagyatádi hivatásos egység távolított el, majd folytatta útját, Lábod és Mike között az úttest egyik sávját zárta le rövid időre egy 6 méter magas fa. Itt a lábodi önkéntes tűzoltók is közreműködtek a műszaki mentésben.

Kaposváron, a Mátyás király utcában egy 20 méter magas nyárfa hasadt ketté, letört ágai leszakították a villanyvezetéket. A kaposvári tűzoltók a magasból mentő segítségével tudtak beavatkozni a helyszínen.

null

Kaposújlakon és Kaposvár, Egyenesi útján a KÖTÉL Egyesület dolgozott a veszélyes faágak eltávolításán.

A 67-es úton, Bőszénfa előtt – egy nehezen belátható útszakaszon – egy letört faág veszélyeztette az arra közlekedőket. A kaposvári egység vonult a helyszínre, ledarabolták a faágat, gondoskodva az autósok biztonságáról.
Csokonyavisonta belterületén egy akácfát tépázott meg a vihar, amelynek harminc centiméter átmérőjű faága az úttestre esett, a barcsi tűzoltók távolították el a fél útpályát elfoglaló ágat.


----
-
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A hajnali órákban Gyóta pusztánál egy nyírfa letört ága akadályozta a forgalmat, itt a marcali hivatásos tűzoltók avatkoztak be.
Míg Kaposvár, Kápolna útján egy kidőlt 10 méteres akácfa képezett forgalmi akadályt, amit a város hivatásos tűzoltói szüntettek meg

Címkék: szél, vihar, somogy, kis szines