Mostantól az unokára is több ideje juthat Turániné Nagy Magdolna. Még meg kell szoknia, hogy 40 év munka után nyugdíjas lett, de azt mondja nagyon örül annak, hogy több lett a szabadideje.

- Én szerencsésnek mondhatom magam, pont a 40 évvel szinte mintha kértem volna megszületett az unokám, pár hónappal előtte, van időm unokázni, olvasni és kirándulni majd, persze nem ilyen időben - mondta Turániné Nagy Magdolna.

Magdolna egyike annak a 3700 somogyi nőnek, aki 40 év munka után nyugdíjba mehetett. A kormány 2011 január elsején vezette be a szabályozást.

- Ez teljes összegű öregségi nyugdíjat jelent valamennyi nő számára, aki eltöltött 40 évet a munkaerőpiacon. Ebbe beleszámít a gyermekneveléssel eltöltött időszak is - jelentette be tavaly októberben Kurucz Éva, kormányszóvivő.

Neszményi Zsolt kormánymegbízott szerint ezzel elismerték, hogy a nőknek egyszerre két fronton is helyt kell állniuk: a munkaerőpiacon és a családban is.

- Nem kell a jogosultsági időn kívül az időt is betölteni, elég a 40 év jogosultsági idő megszerzése és ebben van még egy kedvezmény, hogy 8 évet gyermekneveléssel töltve is megszerezheti a kedvezményes öregségi nyugdíj lehetőséget is - tette hozzá Neszményi Zsolt, kormánymegbízott.

Országosan 115 ezer nő mehetett 40 év munka után nyugdíjba. Továbbá 1300 nyugdíjhoz közeledő nő foglalkoztatását pedig adókedvezménnyel segíti a kormány.

Címkék: 40 év, nők, 2015, nyugdíj, kis szines