A világháború után egy nagymama sajnálta meg a borzalmakról mit sem tehető gyermekeket, összecsomagolta ajándékát egy cipősdobozba, és elküldte egy szegény gyermeknek. Mára nemes tettét százak, ezrek, sőt milliók követik, s erre törekedett idén a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és helyi szervei is.

null

A somogyi tűzoltók, katasztrófavédelmi szakemberek, irodai dolgozók cipősdobozba zárták szeretetüket, megtöltötték azokat játékokkal, babákkal, autókkal, labdákkal és számos meglepetéssel. A dobozok tartalmát úgy állították össze, aminek az ő gyerekeik is nagyon örülnének, azzal a céllal, hogy ajándékaikkal mosolyt csaljanak az állami gondozásban élő gyermekek arcára. A csomagokba némi édességet is csempésztek, hogy még édesebbé tegyék az ünnepet a gyermekeknek.

null

Az ajándékokat a kedden adta át Terkovics Éva tűzoltó százados, gazdasági igazgatóhelyettes Kaposváron, a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság Befogadó Otthonában. A csomagokat a megyében működő intézmények között osztják szét a gondozók, hiszen a csecsemőkorú gyermektől kezdve a kiskamaszokig, mindenkinek készült meglepetés a karácsonyfa alá.

Címkék: ajándékozás, cipősdoboz, katasztrófavédelem, karácsony, kis szines