A Mackó és az Őzike csoport lurkói egy próbariasztásnak lehettek részesei, majd a szirénaszó jelezte nekik, hogy birtokba vehetik a tűzoltófecskendőt. A kezdetben visszafogott apróságok hamar feloldódtak és egymás kezéből vették ki a sisakokat és türelmetlenül adták át egymásnak a kormányt.

A leendő kis tűzoltók érdeklődését leginkább a járműre felmálházott eszközök keltették fel, egyebek mellett arra voltak kíváncsiak, mivel és hogyan távolítják el a vihar tépázta fákat az útról, elkerülve, hogy szüleik balesetet szenvedjenek. Egytől-egyig kipróbálták milyen érzés a gépjárművezető ülését elfoglalni.


Fotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotó: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

S a kíváncsi gyerekek megismerkedtek a segélykérővonal számával, megtanulták, hogy tűz esetén nem szabad elbújni, hanem minél messzebb kell menni a lángoktól és szólni kell a felnőtteknek is.

Címkék: gyerekek, tűzoltóság, óvoda, kis szines