A Retale.com weboldal összegzése szerint Csehország gurítja le a legtöbb sört, az egy főre jutó fogyasztás szerint. Ők ugyanis hajszál híján 150 litert gurítanak le a torkukon egy lakosra vetítve évente. Őket az osztrákok követik majdnem 108 literre, a dobogó utolsó helyén pedig a németek állnak a maguk 106 literes fogyasztásával.

null

De mi a helyzet Magyarországgal? Mi a lista 20. helyére kerültünk 71,3 literes fogyasztásával. A térségből megelőznek minket a lengyelek (5. hely), a horvátok (7.), a románok (10.), a szlovének (13.) és a bolgárok (15.). Ugyanakkor mögöttünk vannak például a szlovákok és az ukránok is, arról nem is beszélve, hogy a söreiről legendás hírű Belgium mindössze két hellyel előzi meg hazánkat.

null

Az 50 elemből álló lista végén Uganda (6 liter), Srí Lanka (2 l) és India (2 l) található, ami, ahhoz képest, hogy mindegyik elég meleg éghajlatú ország, meglepő. Persze a szomjat nem csak sörrel lehet oltani, arról nem is szólva, hogy a rangsornak nincs igazán jelentősége, hiszen cseppet sem nagyobb dicsőség tízszer annyi sört inni, mint mások - a minőség sokkal lényegesebb.

A teljes listát ide kattintva érhetik el.

Címkék: sör, ivás, magyarország, kis szines