Az Apple tegnap honlapján hozta le közleményét miszerint a 2009. októbertől 2012. szeptemberig forgalmazott iPhone 3GS, iPhone 4 és iPhone 4s modellek tartozékaként mellékelt 5 wattos USB-s hálózati adaptere ritka esetben túlmelegedhet, ami veszélyessé válhat. 

A vállalat ezért most úgy döntött, hogy ezeket a hálózati adaptereket ingyenesen kicseréli egy új, újratervezett adapterre. Egyben javasolják is ügyfeleiknek, hogy mielőbb ellenőrizzék töltőiket, és cseréltessék ki a hibás eszközöket.

Így azonosíthatja a hibás eszközt

Vesse össze az adapter villái között található címkét az alábbi, piros keretbe foglalt képekkel. Az érintett adapterek a modellszám és a „CE” betűk színe alapján azonosíthatók be.

Az érintett adapterek modellszáma A1300, a „CE” betűk pedig teljes egészében szürke színűek. 

Az újratervezett adapterek modellszáma A1400, a „CE” betűk körvonala pedig szürke színű. Ezeknél nincs szükség az adapter cseréjére.

Így zajlik a csere

Vigye el a hibás adaptert vagy adaptereket a programban részt vevő hivatalos Apple-szervizek egyikébe. 2014. június 18-tól pedig már a mobilszolgáltatók is részt vesznek a programban. A csere előtt ellenőrzik az iPhone készülékek sorozatszámát, ezért azt ajánlják, vigyék magukkal a telefonkészüléket is.

Címkék: iphone, apple, töltő, kis szines