Felújítja a MÁV Zrt. a kaposvári keceli vasúti átjárót, ezért 3 napig elterelik a forgalmat, hangzott el pénteki városházi sajtótájékoztatón.

2014. május 13-án 19 órától, 2014. május 16-án 15 óráig lesz lezárva a vasúti átjáró és az azon keresztül vezető közút. A forgalmat a Cseri út, és a 610-es út felől is elterelik. A forgalmi rend változás miatt a 13-as és a 31-es busz módosított útvonalon fog közlekedni.

- 18,5 millió forintból a vasúttársaság felújítja a keceli átjárót. Ennek több oka is van. Elsősorban az, hogy jelenleg ott a vonatokra 20 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben az elhasznált vasúti pálya miatt, másrész a vasúti átjáró is korszerűtlen - mondta MÁV Zrt. pécsi területi igazgatója. Orbán Zsolt hozzátette: egy nagy teherbírású, gumiborítású átjárót építenek, valamint a gyalogos átjáró is megújul. Ezen felül a síneket s kicserélik 24 méter hosszan.

- A három napos lezárás miatt ki lesz táblázva a forgalomelterelés az érintett útszakaszon. A tömegközlekedésben a 13-as és a 31-es járat útvonala módosul, de emiatt járatkimaradás nem lesz. - mondta Tóth István alpolgármester.

Címkék: útlezárás, forgalom, vasút, kis szines