Arról, hogy mi az oka ennek a szokatlanul enyhe időszaknak, a linkre kattintva tudhatnak meg részleteket! Alább pedig a KaposPont időjósának legfrissebb előrejelzése olvasható.

Továbbra is enyhe, szombaton szárazabb léghullámok érik el Somogy megyét. A változóan felhős ég mellett, néhány órára kisüt a nap. Kellemes, tavaszias idő alakul ki, délután 7-11 fok körüli hőmérsékletekkel. Néhol azonban, főleg a zárt völgyekben akár tartósabb ködfoltok is előfordulhatnak. Ezeken a helyeken alacsonyabb marad a hőmérséklet.

Vasárnap is folytatódik a változóan felhős idő, reggel néhol ködfoltokkal. Napközben nyugat felől egy gyenge front közelít meg minket, de ebből csapadék az esti órákig nem valószínű. A hőmérséklet vasárnap sem esik vissza. Hétfőn általában erősen felhős idő valószínű, szórványosan kisebb esővel, záporral, jelentős csapadék azonban továbbra sem valószínű. A hőmérséklet kissé visszaesik, de az 5-8 fok közötti értékek még mindig jóval magasabbak az átlagnál. Szilveszter és újév napjára tovább csökken a hőmérséklet, reggelente megjelenhetnek a gyenge fagyok, és többfelé képződhet majd köd. A nappali órákban változóan felhős, csendes, párás idő alakul ki, 5-6 fok körüli délutáni hőmérsékletekkel, melyek még mindig magasabbak  az ilyenkor megszokottól.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:



Szombat: változóan felhős idő várható, néhány órás napsütéssel. Néhol azonban tartós ködfoltok is előfordulhatnak. A délutáni órák hőmérséklete 7-11 fok között alakul, a tartósan ködös helyeken 7 fok alatt marad.



Vasárnap: változóan felhős idő várható, egy-két órás napsütéssel. A délutáni óráktól erősebben megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. A reggeli órák hőmérséklete 1-3 fok körül alakul, néhol köd is képződik. A délutáni órákban 6-10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfő: általában erősen felhős idő várható, szórványosan kisebb esővel, záporral. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A reggeli órák hőmérséklete 0,+3 fok között valószínű. A délutáni órákra 5-8 fok közé melegszik a levegő.

Távolabbi kilátások: az újév első napjaiban ismét melegedés valószínű, majd január 5. után most lehűlés látszik.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: helhő, tél, napsütés, idő, enyhe, köd, meleg, kis szines