beteg


Közösen énekeltek a kaposvári óvodások a beteg gyermekekkel. Majd együtt bontották ki a csomagokat. Jelenleg 30 beteg kisgyermeket ápolnak a kaposvári kórházban. Örömmel fogadták az ovisok ajándékait. A Bajcsy-Zsilinszky utcai ovisok már hónapok óta készülnek erre a napra. Mindenki elhozta az egyik kedvenc játékát.  

- Egy sapkás babát, amit otthonról hoztunk. Mindenki hozott valami az otthonából, ami már nem kellett neki - mondta a kis Török Alíz.

A óvodában már 5 éve gyűjtenek a beteg gyermnekeknek karácsonyra. Az óvónők szerint ugyanis fontos megtapasztalni azt is, hogy nemcsak kapni hanem adni is jó.

- Meglepődtünk azon, hogy még azok a gyerekek is, akik egykék és ugye az a tévhit járja, hogy aki egyedül él a csaádban ők jobban ragaszkodnak a játékaikhoz. Meglepő módon ők is ugyanolyan intenzitással gyűjtötték és hozták be a játékaikat - tette hozzá Molik Edit, a Bajcsy-Zsilinszy Óvoda  vezetője.

A kórház is örömmel fogadta  felajánlást.

- Nagyon köszönjük az adományokat és mi is azon igyekszünk, hogy minél hamarabb haza tudjuk adni a családjuknak - válaszolta Major Andrea, a Kaposi Mór Oktató Kórház gyermekosztályának megbízott vezetóje.

Major Andrea azt is hozzátette: várhatóan 10-gyerek az osztályon tölti az ünnepeket. 

Nézze meg videónkon az ajándékozás pillanatait:

Címkék: ajándékozás, óvodások, gyerekek, beteg, kórház, kis szines