Továbbra is stabil a délnyugati áramlás felettünk. A meleg levegőnek bőven van utánpótlása, tehát a következő napokban is folytatódik az átlagosnál 8-10 fokkal melegebb idő. Csütörtökön egy szakadozottabb felhősáv közelítheti meg nyugat felől az országot, de valószínűleg Somogy megyére ez nem lesz hatással, fátyolfelhők szűrhetik majd a napsütést, esetleg elvétve kialakulhat majd jelentéktelen zápor.

A következő napokban többnyire napos, a reggeli órákban néhol ködös időre kell számítani megyénkben, a hőmérsékletek általában 20-24 fok körül alakulnak majd, azaz folytatódik a vénasszonyok nyara.

Stabil nyomáselrendeződés alakult ki Európában. A nyugat-európai ciklon még mindig masszívan tartja magát, ezért a Kárpát-medence felett is folytatódik a délnyugati irányítás. Több hullámban érkezik hozzánk a meleg, időnként kissé nedvesebb levegő.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:

Csütörtök: változóan felhős idő várható, néhány órás napsütéssel, legfeljebb néhol alakulhat ki jelentéktelen zápor. A délnyugati szél megélénkül. A délutáni órák legmagasabb hőmérséklete 20-24 fok körül alakul, késő estére 15-18 fokig hűl a levegő.

Péntek: változóan felhős idő várható, néhány órás napsütéssel, csapadék nem valószínű. A reggeli órák legalacsonyabb hőmérséklete 10-13 fok között alakul, többfelé képződhet majd köd. Délutánra 20-24 fokig melegszik a levegő.

Szombat: változóan felhős idő várható, több órás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb reggeli hőmérséklet 10-13 fok körül alakul, többfelé kell ködre számítani. A délutáni legmelegebb órákban 22-24 fok valószínű.

Távolabbi kilátások: a jövő hét keddig folytatódhat az átlagosnál melegebb idő, majd szerdától lehűlés várható!

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: ősz, időjárás, változékony, nyár, meleg, eső, kis szines