Ragyogó, nyárias hőmérsékletű idő várható az előttünk álló hét végén. A reggelek hűvösek lesznek,  de a délutáni órákban a hőmérsékletek megközelíthetik majd a 27-28 fokot.

Nincs változás időjárásunkban. A felettünk elhelyezkedő anticiklonnak köszönhetően még napokon keresztül eseménytelen száraz nyárias idő várható.
Keddtől változás kezdődhet időjárásunkban.

A következő három nap időjárása Somogy megyében:



Péntek: Napos idő várható, csak időnként növekedhet meg a fátyolfelhőzet. Csapadék nem lesz. A délutáni órákban 25-27 fok körül alakul a maximum hőmérséklet. Késő este is derült lesz az ég, általában 14-18 fokig hűl le a levegő.



Szombat: Túlnyomóan derült idő várható, kissé megélénkülhet a keleties szél. A legalacsonyabb kora reggeli hőmérsékletek általában 7-12 fok között alakulnak, de előfordulhat egy-két helyen ennél kissé hidegebb is. A délutáni órákra 24-28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.



Vasárnap: Napos idő várható, kissé megélénkül a keleti szél. A legalacsonyabb hajnali órák hőmérséklete továbbra is 7-12 fok között alakulhat. A délutáni órákra a maximum hőmérséklet, többnyire 25-28 fok közé emelkedik.



Távolabbi kilátások: Meglehetősen bizonytalan most a jövő hét időjárása. A mostani számítások szerint hétfő éjfélig folytatódik a száraz nyárias idő, majd keddtől egy frontrendszer hatására csapadékosabbra és hűvösebbre fordul az idő.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: jós, visszatér, előrejelzés, idő, nyár, kis szines