A szeptemberi, enyhe őszi idő ellenére sokan keresik fel a Siófok főterén található Tourinform irodát. A környék turisztikai célpontjairól, szabadidős lehetőségeiről érdeklődnek. Az idegenforgalmi szakemberek szezonális programokat tudnak ajánlani.  

Ezen kívül a kerékpározás is sokakat vonz a szeptemberi, októberi időszakban. A vízi élet sem állt le. Többen ajánlanak sétahajózást a Balaton keleti medencéjébe.

Az egyik négy csillagos szállodában tegnap még szinte telt ház volt. A főszezonban 95 százalékos kihasználtsággal működtek. Az utószezonban más vendégkört céloznak meg.  

A szezon kitolása régóta megoldásra váró feladat a Balaton-parton. A nyárhoz képest ilyenkor akár 25 százalék költséget is meg lehet takarítani a kedvezmények révén. Mindent az időjárás határoz meg, mondják a szakemberek. De az indián nyárra is lehet programokat építeni.

A Balaton-part legtöbb településén az őszi szezonra is szerveznek eseményeket. A siófoki szüreti felvonulást követően októberben halfesztivál lesz. Fonyódon pedig most a hétvégén harcsafesztivált tartanak.

Címkék: kiürült, utó, szezon, balaton, kis szines