siofoki_strand

Szombaton egy pár fokot visszaeshet a hőmérséklet ugyanis északnyugat felől egy hidegfront érkezik, de csupán kevés helyen alakulhat ki zápor, esetleg zivatar, útját inkább a megélénkülő, helyenként a megerősödő szél jelzi majd. Az ország nagy részén még marad a kánikula, északkeleten eshet vissza pár fokkal a hőmérséklet.

Az OMSZ előrejelzése szerint: kora reggeli órákban megélénkülő északi szél (30-35 km/h) átmenetileg mérséklődik, majd napközben időnként ismét megélénkül (35-38 km/h legnagyobb széllökések várhatóak). Az északi parttól kb. 500 méterre jelennek meg az első hullámok, amelyek legmagasabb értéke a déli part közelében 15 cm körül alakul. A víz hőmérséklete 25 fok körül várható.

Vasárnap aztán ismét a napsütésé lesz a főszerep. Néhol még találkozhatunk élénk, esetleg erős északias széllel. Délutánra 24 és 30°C közé melegszik a levegő.

A jövő hét első napjaiban továbbra is a napos, nyári meleg idő lesz a jellemző. Időnként az élénk szelet egy-egy erős lökés kísérheti. A legtöbb helyen 30°C körüli értékekre van kilátás délutánonként.

Címkék: 2013.yolo, , idő, nyár, meleg, időjárás, kis szines