Az Országos Meteorológiai intézet előrejelzése szerint a kora reggeli órákban megélénkülő északi szél (30-35 km/h) átmenetileg mérséklődik, majd napközben időnként ismét megélénkül (35-38 km/h).

Az északi parttól kb. 500 méterre jelennek meg az első hullámok, amelyek legmagasabb értéke a déli part közelében 15 cm körül alakul.

Túlnyomóan napos, száraz idő várható, a reggeli hőmérséklet (9 óra körül) 22, délután 30 fok körül alakul. A víz hőmérséklete is megfelelő lesz a sportoláshoz: 25 fok körül várható.

A rendőrségi prognózis szerint torlódásra kell számítani a 71-es számú főúton közlekedőknek Révfülöp belterületén. Ezért reggel 7 órától 15 óráig a Badacsonyi út és a Káli út kereszteződésénél, valamint a Füredi úton és a Kemping lejárónál rendőrök irányítják a forgalmat. Mivel a rendezvény központja a Halász utca és a móló körzete, lényeges gyalogos forgalom is várható.

Útlezárás, forgalomelterelés előreláthatólag nem lesz, de aki teheti, kerülje ki az érintett útvonalat - ajánlja a rendőrség. A Balatonfüred irányából közlekedőknek a Zánkai Gyermekcentrum után Köveskál irányába van lehetőségük kerülni, a Badacsony irányából érkezők pedig a zánkai úton Köveskál irányába tudnak zavartalanul haladni.   

A várható lellei közlekedési csúcs kapcsán nem adott ki közleményt a rendőrség, de valószínűleg ott is kialakulhatnak torlódások.

Címkék: átúszás, várható, dugó, előrejelzés, idő, balaton, rendőrség, kis szines