Egész hétvégén várja az látogatókat a Szennai Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény, hiszen a skanzen Pörgesd fel magad hétvégét tart! A programok az egészséges életmódra helyezik a hangsúlyt, épp ezért előkerülnek a régen feledésbe merült népi játékok a skanzenben.

A Katica tanyán Mátyás király korába utazhatnak vissza a látogatók. A már ismert tóparti attrakciók mellett lesz kenyérdagasztás és sütés, pajzsfestés, sőt igazi lovagi próba is a hétvégén!

Az Igali Gyógyfürdő be sem zár ezen a szombaton! Éjszakai csobbanásra várják a fürdőzés szerelmeseit, egész este igazi bulihangulattal, koktélbárral és nyereményjátékokkal várja vendégeit a fürdő!

Pénteken és szombaton Népi Fesztiváludvar nyílik Marcaliban. A fesztivál mindkét napján néptáncegyüttesek, népi játszótér, kirakodóvásár és főzőverseny várja az érdeklődőket.

Talán mondani sem kell a Balaton csak úgy roskadozik a programoktól! Csütörtökön kezdődött és vasárnapig tart a 2013-as Balaton Sound Zamrádiban! Aki csak most tervezi, hogy kilátogat a fesztiválra, annak szomorú hírünk van, már az összes pénteki és szombati jegy elkelt!

nyár lányok fenék

Akinek nem jutott volna jegy a Balaton Soundra még betérhet a siófoki Borsodi Beach Club-ba, hiszen homokos strandjával egészen a nyár végig várja a bulizni és fürdeni vágyókat Siófok buliközpontja.

Ezen a hétvégén kezdődi
k X. New Orleans Jazz Fesztivál Siófokon! A jubileumát ünneplő fesztivál fellépői évről évre felvonultatják a jazz összes lehetséges vállfaját a a swingtől a dixielandig. Az ingyenes koncertek a fesztivál minden napján este 20 órától kezdődnek a siófoki Fő téren.

Balatonföldváron a Kultkikötő szintén szeptemberig várja változatos színházi előadásokkal és koncertekkel a kultúrára éhezőket. Július 13-án, szombaton 20:30-tól a Pécsi Balett táncművészei lépnek fel a Banális viszonyok című  balettelőadással. Vasárnap 11 órától A három kismalac zenés marionett-játékot tekinthetik meg az érdeklődők.

Szintén Balatonföldváron, ezen a hétvégén tartják a Bajor Gizi Emlékévet, mely egyben Utcaszínházi Fesztivál is. A péntektől vasárnapig tartó rendezvényen kiállítások, gyermek- és felnőttszínházi előadások, zenés programok és élőszobor verseny is várja a látogatókat!

Bármit is tervezzen, legyen nagyon kellemes hétvégéje!

Címkék: ajánló, hétvége, nyár, program, balaton, kis szines