Pénteken hazánk nagy részén túlnyomóan napos idő várható. Kezdetben délnyugaton, majd főleg északon, északkeleten lehet erőteljesebb a gomolyfelhőképződés. Helyenként kialakulhat záporeső, északkeleten egy-egy zivatar. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, főként a Dunántúl északi felén és a főváros térségében gyakran megerősödik. Zivatar térségében átmenetileg viharos széllökés is előfordulhat. A hőmérséklet délután általában 24 és 28, késő este 16 és 21 fok között valószínű.

Szombaton napos, gomolyfelhős idő valószínű, elsősorban északkeleten számíthatunk záporra, néhol zivatarra. Az északnyugati szél élénk, főként a Dunántúl északi felén és a főváros térségében gyakran erős lesz. Zivatar környezetében átmenetileg viharos széllökés is előfordulhat. A hőmérsékleti maximum 28 fok között várható.

Vasárnap és hétfőn már többször erősen befelhősödik, de azért több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Északkeleten helyenként zápor is előfordulhat. Az északnyugati szél főként a középső területeken többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között alakul.

Az előrejelzések szerint keddtől már visszatér a kánikula, és folyamatosan 30 fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála.

A felfrissült levegő se tévesszen meg minket, a napos időben nagyon erős lesz az UV-sugárzás! Ha stranolni indulunk semmiképp se felejtsük otthon a naptejet. A Balaton vize Siófoknál csobbanásra alkalmas, 26°C-os.

Mára már nem érződik a tegnapi hidegfront hatása, ezért csak a nagyon érzékenyeknél jelentkezhetnek enyhe görcsös tünetek. A Felfrissült levegőtől javulhat közérzetünk. Mérséklődnek az idősek és a szívbetegek panaszai, és sokkal kipihentebbnek érezhetjük magunkat.

Címkék: hétvége, előrejelzés, balaton, időjárás, nyár, kis szines