Az áruház KaposPonthoz eljuttatott közleménye szerint a Baumarkt Max Bahr GmbH & Co. KG, a Baumarkt Max Bahr Warenhandels GmbH és a Max Bahr értékesítési láncolathoz tartozó áruházak, valamint a Baumarkt Praktiker International GmbH működési körébe tartozó külföldi üzletág nem érintett az ügyben. Utóbbi cég 100 százalékban tulajdonosa a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft.-nek, amelyet így nem érint a felszámolás.

A Praktiker Magyarország Kft. így továbbra is tudja biztosítani a magyarországi vállalat működését, a munkahelyeket megőrzése és a szerződéses kötelezettségek vállalása mellett - olvasható a közleményben.

Így természetesen a kaposvári áruháznál sem lesz változás.

A német barkácsáruházlánc szerda este Hamburgban közölte, hogy eladósodott és fizetésképtelenné vált.

Korábban ugyan már volt arról szó volt arról, hogy az áruházlánc a hitelezőkkel folytatott tárgyalások eredményeként egy maximum 35 millió eurós pénzügyi injekcióhoz juthat. Ez azonban nem jött össze. Az elnökség most azt vizsgálja, hogy miként indítsa el a csődeljárást.

A Praktiker AG hosszú idő óta pénzügyi nehézségekkel küszködött. Több német újság azonban internetes kiadásában csak szerdán számolt be arról, hogy a vállalat pénzügyi helyzete drámaivá vált.

Címkék: praktiker, barkács, csőd, áruház, magyarország, kis szines