Hétfőn változóan felhős ég mellett délelőtt több lesz a napsütés, majd erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, és már többfelé számíthatunk esőre,záporra, főként keleten zivatarok is kialakulnak. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, olykor meg is erősödik, az Észak-Dunántúlon viharos lökések is lesznek. A hőmérséklet délután 17, 22, késő este 12, 17 fok között alakul.

Kedden is erősen felhős lesz az ég, átmenetileg azonban rövidebb, hosszabb időre felszakadozhat a felhőzet, és kisüt a nap. Többfelé várható eső, zápor. Az északnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon időnként megerősödik. A hőmérséklet maximuma 21 fok körül alakul.

Szerdán és csütörtökön napközben, kora este erőteljes gomolyfelhő-képződésre lehet számítani, szórványosan várható zápor, helyenként zivatar. Az északnyugati szél a Dunántúlon időnként megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Újabb jó hír, hogy most már hétvégére sem romlik el az idő. Péntektől ugyanis egyre többet süthet a nap, és a hőmérséklet is elérheti a nyáron szokásos értékeket.

Címkék: sütés, nap, hőmérséklet, hétvége, nyár, kis szines