A Magyarok a világ nyolcezresein a következő közleményt adta ki:

"A 2013-as Kancsendzönga (8586 m. Himalája, Nepál) Expedíció két csúcsmászója, Erőss Zsolt és Kiss Péter, a csúcsról való ereszkedés közben 8000 méter körüli magasságban eltűnt!"

Egy spanyol expedíció meg nem erősített hírei szerint Erőss Zsolt kedden jelentette, hogy társa, Kiss Péter vélhetően lezuhant. Ez lehet a magyarázata, hogy az alaptáborból sokáig látcsövön követték Erőss útját, társát viszont nem látták, reménykedtek abban, hogy közben elérte a felső tábort, és ott pihen.

hegy


Vincze Szabolcs, a Magyarok a világ nyolcezresein expedíció szóvivője azt mondta, egyelőre nem keresik tovább a Kancsendzöngán eltűnt két magyar hegymászót.

„Nehéz kimondani, de szinte semmi remény nincs" arra, hogy életben vannak - fogalmazott Vincze. Hozzátette: az szinte biztos, hogy Erőss és Kiss 7600 méter - a 4-es alaptábor - fölött, a szabadban töltötte az éjszakát, a mentésükre küldött serpák ugyanis sem a táborban, sem a környéken nem találták őket. A szóvivő valószínűsítette, hogy a serpák - saját biztonságuk érdekében - elindulhattak lefelé, arra azonban kicsi az esély, hogy visszafelé találják meg a két magyar hegymászót.

Címkék: hegymászókról, bajbajutt, hír, nincs, kis szines