Elsőfokú, azaz citromsárga figyelmeztetést adott ki Somogyra és további 11 megyére az OMSZ. Az előrejelzséek szerint térségünkben kis valószínűséggel kialakulhatnak heves zivatarok, melyeket viharos szél vagy nagy méretű jéghullás is kísérhet. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt akár 25-30 mm-t is meghaladó csapadék hullhat.

Az ország keleti, északkeleti részén hosszabb, másutt inkább csak rövidebb időre süt ki a nap. A délkeleti szél többfelé élénk, néhol erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 22, 27 fok között valószínű, de nyugaton ennél hűvösebb, keleten melegebb is lehet. Késő estére 14, 22 fok közé hűl le a levegő.

Kedden is marad a borús, felhős időjárás. Napos időszakokra inkább keleten számíthatunk. Többfelé várható zápor, zivatar. A délkeleti szél délen és nyugaton megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökés is lehet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 11, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 28 fok között alakul.

Szerdán a hosszabb napos időszakok már csak a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében valószínű erősebb gomolyfelhő-képződés, és arrafelé zápor, zivatar is valószínű. A délkeleti szél helyenként megélénkül, zivatarban viharos is lehet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 10, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.  

Csütörtökön már kevesebb fátyol-, illetve gomolyfelhőre lehet számítani, napos idő valószínű, majd késő délutántól nyugaton már megnövekszik a felhőzet, a Dunántúl nyugati felén zápor, zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szél megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 9, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul - jósolja az OMSZ.

Címkék: figyelmeztetés, zivatar, jég, szél, eső, időjárás, kis szines